Како нежниот бик го расплака матадорот

Loading...

Матадорот Тореро Алваро Мунера професионалната кариера ја заврши по оваа потресна средба лице в лице со ранетиот бик.
Нему му проработи грижата на совест на сред борба, сфаќајќи дека тоа нежно животно го моли да не се борат.
Иако бикот беше тешко ранет, не го нападна својот непријател – човекот.
Матадорот го опиша шокантниот моментот кога “ѕверот” го порази со својата великодушност.
– И одеднаш гледав во бикот. Во неговите очи имаше невиност која ја поседуваат сите животни, и ме молеше со поглед. Тоа беше неговиот крик за правда, почувствував. Неговата реакција ја доживувам како молитва. Се чувствував како последен идиот на земјата – рече покајаниот.
Потоа матадорот ја заврши својата кариера и стана противник на коридори.Матадорот Тореро Алваро Мунера професионалната кариера ја заврши по оваа потресна средба лице в лице со ранетиот бик.

loading...