Како од бајка: Новогодишна магија во гратчето Локоротондо

Loading...

Постојат неколку места во Италија кои треба да ги посетите барем еднаш во животот. Едно од нив е и Локоротондо.
Ова идилично гратче изгледа како да е дел од најубава божиќна бајка.
Температурите во декември се движат од 7 до 14 степени, ретко има снег, но локалното население вложува многу труд за да го оживее божиќниот дух.


Секоја година ги украсуваат уличките со прекрасни декорации.


На сите страни се гледаат лампиони, црвени машнички, елки, божиќни ѕвезди и различно цвеќе.

loading...
Loading...