Како парфемот да ви трае цел ден!

Loading...

Припадничките на понежниот пол почесто знаат да мирисаат одлично во текот на целиот ден. Мажите се помалку склони кон оваа навика, но подеднакво заинтересирани да научат како да направат мирисот да трае што е можно подолго. Списокот со совети не е долг, па затоа неколку чекори ве одделуваат од постојаниот мирис.
Проверете ја јачината на парфемот
Видот на миризлива течност влијае на јачината и долговечноста на мирисите на кожата. Луксузната тоалетна вода ќе трае околу четири часа, парфемната вода малку подолго – пет до шест часа на кожата, додека парфемот може да трае цел ден.


Парфем на местата каде што се мери пулсот
Повеќето луѓе само ги прскаат зглобовите, но ако ставите пафрем на пулсните точки, вашиот мирис ќе трае уште подолго. Значи, прскајте го парфемот на тилот, зглобовите, на лактот и задниот дел на коленото (да, добро прочитавте). Ова работи поради фактот што тие области на телото се природно потопли, што го активира мирисот и го ослободува во текот на денот.
Мирис на коса
Вашата коса може да го задржи мирисот на парфем, како и вашата кожа, испраќајќи мирисна пукнатина секогаш кога ќе ја пренесете преку рамото. Избегнувајте прскање парфеми од секаков вид директно на вашата коса – освен ако не е специјално дизајнирано за оваа употреба – бидејќи алкохолот што се користи во него може да биде штетен.

loading...