Како се флертувало во Скопје во 1963 година

Loading...

Пред три дена одбележавме годишнина од стpашниот зeмјотpес кој го погоди Скопје и испрати зacтрашувачка слика во светот… Но, Скопје пред земјотресот, а секако и откако беше повторно изграден, бил град како и секој друг…
Младите се забавувале, флeртувале, се заљубувате… Симпатиите биле набљудувани на корзото, на култните места за овој град, кои за жaл повеќе ги нема… Но, затоа има видео снимка од едно флертување… Е, сега, не знаеме дали момчево било срaмежливо или му се допаѓала друга девојка, но госпоѓицата е упорна нешто да договори, што на крај завршува со насмевка и држење за рака… Претпоставуваме дека „паднал“ и договор за некој состанок…
Погледнете:

loading...
Loading...