Како со вашето момче да разговарате за пари ?

Со помош на овие совети, парите никако нема да бидат пречка меѓу вас…
Договарајте се
Можеби сакате да патувате, но тој е вистински “штедач”. Зборувајте за тоа кои се вашите соништа и како да ги остварите, а потоа најдете компромисно решение.
 Направете план
Одлучете кој ќе биде задолжен за плаќање на сметките и следење на трошоците. Доколку имате систем, парите ќе бидат помала тема на вознемиреност.
 Свесни сте што ве вади од такт
Разговарајте во врска со финансиите пред тие да станат предмет на спорот. На пример, ако сте лути поради тоа што тој троши многи пари на излегување, а сметките се уште не ви се платени, кажете му.
 Имајте сопствени заштеди
Важно е да имате свои пари, кои можете да потрошите како сакате, велат експертите. Вашиот партнер нема секогаш да се согласи со тоа како ги трошите парите, зошто имајте си резерви за себе.Со помош на овие совети, парите никако нема да бидат пречка меѓу вас…

Пронајдете не на следниве мрежи: