Како станувањето порано влијае врз топењето калории?

Loading...

Станувањето сабајле порано од вообичаената рутина и стекнување на нова може да допринесе при топењето на калории, велат истражувањата.
Луѓето кога стануваат порано и денот го почнуваат рано на сабајле, горат многу повеќе калории отколку оние кои спијат до 10 или подоцна.
Истражувањата велат дека станувањето во 5 или 6 часот наутро го буди организмот до таа мера што тој е далеку поспособен да го преброди денот, но воедно и мозокот работи подобро.
Како точно станувањето рано помага во топењето калории, ќе ви објасни Макс.

loading...