Калиопи: Најважно е да пратиме порака до сите надвор од Македонија дека ова е мирољубива земја

Пејачката Калиопи Букле денес се приклучи на протестниот марш на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ одржан во Скопје.-Мојата професија не се знае никогаш каде ќе ме однесе, но моето срце е секогаш тука и со овој народ, поинаку не може да биде. Инаку се друго веќе имам кажано во моите песни и секако допрва ќе кажам, но ова што е најважно е да пратиме порака до сите надвор од Македонија дека ова е мирољубива земја и дека секој еден кој ја љуби својата земја тука е добредојден и благословен, истакна Калиопи.-Мојата професија не се знае никогаш каде ќе ме однесе, но моето срце е секогаш тука и со овој народ, поинаку не може да биде. Инаку се друго веќе

Пронајдете не на следниве мрежи: