Каракамишева со податоци за државјанства открива колку Албаници има во Македонија

Loading...

На својот Фејсбук профил професорката Тања Каракамишева напиша:
-Согласно ажурираните податоци за издадени државјанства, во Македонија има нешто повеќе од 2,4 мил. издадени државјанства, од кои 1.883.612 (72,66%) се декларирале како Македонци, 375.601 (16,7%) – Албанци, 2,66% Роми, 3,85% Турци, 1,78% Срби, 0,84% Бошњаци, 0,48% Власи и 1,03% други. Четиво за оние кои се уште се прават недоветни дека не разбираат и не знаат што се случува на Балканот.

loading...