Кафеаните и кафе баровите ќе работат со скратено работно време, измени и за возење во ЈСП- еве ги деталите!

Loading...

Владата на седницата која ја одржа денеска донесе одлуки и нови мерки со цел справување со коронавирусот. Меѓу нив, онлајн работа на државни и јавна администрација, автобуси со половина капацитет да возат и работата на економските субјекти да заврши до 23 часот.
-Препорака до цела државна и јавна администрација до ошпштините и судовите согласно механизмот на работа, работниот процес да се одвива во смени, редуцирано или онлајн од дома
-Автобусите да возат со 50% намален капацитет
-Сите економски субјекти да работат до 23 часот
Инаку денеска во Собранието не се расправаше по предлог измените на законот за заштита на населението од заразни болести.

loading...