Кафе и лубеница – совршеното летно кофеинско освежување

Loading...

Потребни состојки:
1 капсула еспресо
Ледени коцки
30 милилитри сируп од лубеница
30 милилитри лимонада
1 парче лубеница


Начин на подготовка:
Ставете ги ледените коцки во чаша. Сипете го сирупот од лубеница над нив и потоа внимателно додајте ја и лимонадата, внимавајќи да не се измеша со сирупот. Подгответе го еспресото. Ако немате машина за капсули, можете да замените со обична доза еспресо. Додајте го и кафето внимателно на останатите состојки и декорирајте со парче лубеница.

loading...