Кина: На децата ќе им биде забрането да користат „TikTok“ повеќе од 40 минути дневно

Loading...

Кина ја продолжува борбата против социјалните мрежи и генерално технологијата,
Неодама беше воведена забрана за децата во работните денови да играат видео игри а сега стартува и скратувањето на времето поминато на социјалните мрежи.
Сега децата на возраст до 14 години ќе влегуваат на „TikTok “ преку апликацијата „YouthMode“ и ќе имаат можност да ја користат апликацијата 40 минути дневно.
Во Кина „TikTok “ се вика „Duoyin“ и апликацијата е речиси идентична.
„Duoyin“ е иста како „TikTok “, само содржината е малку поинаква, бидејќи нема политика на апликацијата и останати непријатни содржини за деца.

loading...
Loading...