Кина произведе вакцина против различните соеви на коронавирусот

Loading...

Кина ја произведе првата вакцина која би можела да создаде антитела против различните соеви на коронавирусот.
Кличничките испитувања извршени во средата оваа недела, покажале дека рекомбинираната протеинска вакцина има 79% ефикасност против делта сојот, 92% ефикасност против гама сојот и 59% ефикасност против ми сојот.

loading...
Loading...