КОГА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БИ БИЛ ЖИВ СИГУРНО ЌЕ КАЖЕЛ….

КОГА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БИ БИЛ ЖИВ СИГУРНО ЌЕ КАЖЕЛ:’Јас не познавам друг човек кој толку ја сака Македонија како ФИЛИП МАКЕДОНСКО СОНЦЕ.
Чедо на Македонија кому никој не успеал да му ја пресече папочната врвца. Тој ненаситно се храни со нејзината љубов и се грижи за својата стара и кревка мајка.
Македонија родила многу синови но за жал и многу изроди.
И ќе продолжеше:јас не сретнав, не видов ниту еден кој повеќе ја љуби и се труди да ја сочува и закрепне мајкаси. Македонијо, убавице посакувана од памтивек од младоста. Колку повеќе старееш стануваш се повредна, поскапоцена. Сите те посакуваат но само Македонците те сакаат. толку повеќе те посакуваат.
Но, јас не се плашам за тебе Бог ги чува своите чеда, Бог ја чува својата Македонија да раѓа уште патриоти.Јас не се плашам, затоа што си родила Син Македонец кој со толкава љубов те сака. Македонец кој те брани по цена на својот живот, по цена на своето здравје, по цена на своето семејство, ускратувајќи им ја неговата љубов и внимание.
И ако токму тој безрезервно се дава за нашата Македонија зашто ВИЕ Македонци не му се придружите во заштита на нашата мајка?!

https://puls24.mk/%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D1%83-%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BF%D0%BC/?fbclid=IwAR1y0Xwjg1wFQPUdRGuE8Nwo8CfdR7RoR2ShldJQt4m36_GPeZTKZNSASH0