Кога мажите ги кажуваат овие работи – лажат!

Loading...

„Жал ми е“ – моќна реченица што намрштеното лице веднаш ќе го направи насмеано. Повеќето мажи тоа одамна добро го знаат, па ја изговараат секогаш кога ќе направат нешто што не треба. После тоа следува познатото„Нема да се повтори“, или „Ќе се сменам“…
„Ма какви стриптизети, тоа не ме интересира“. Како што многу жени гледаат сапуници, мажите сакаат да гледаат убави жени како танцуваат голи, меѓутоа знаат дека за своите партнерки ова е неприфатливо, па полесно им е да излажат.


„Подоцна ќе разговараме“. Оваа реченица е оружје кое мажите го употребуваат секогаш кога ќе сакаат да избегнат тема која не им одговара. Иако велат дека за тоа ќе разговараат подоцна, всушност мислат „Никогаш“.
„Не сум ни помислил на друга“…Да, да! Фантазирање за друга жена одвреме навреме не е злосторство. Психолозите дури и го препорачуваат тоа, но повеќето жени не се согласуваат. И за да избегнат непотребни расправии мажите избираат да излажат.
„Не драга, не си дебела“. Се спремате за излегување и откако ќе се облечете прашувате- „Дали изгледам добро?“ На тоа веднаш добиваш одговор-„Не драга, секако дека не изгледаш дебело!“ Мажите мислат дека е ова единствениот одговор што жената сака да го слушне, па мислеле така или не, тие ќе ви го кажат.

loading...