Кога јоргованите ќе замирисаат: 10 докази дека овој цвет е прекрасен декор за во сечиј дом

Loading...

Прекрасниот мирис од јоргованот и неговата едноставна убавина го прават тој цвет еден од најомилените меѓу луѓето.
Во зависност од видот на јоргованот, тие цветаат од средината на пролетта до раното лето, а за многумина токму мирисот на јоргованот е оној кој ги потсетува на детството и безгрижните денови.
Вазна со раскошни јорговани ќе биде прекрасен декор за во сечиј дом, а опојниот мирис од тој цвет ќе го исполни секое катче од собата.


Цветовите на јоргованот вообичаено се во виолетова боја (често светло-виолетова), но исто така постојат и бели, розови, а особено префинето изгледаат јоргованите кои што се во потемна нијанса на боја. Некои од нив имаат и поостар мирис.


Дека вазната со јорговани е прекрасен декор за во сечиј дом, докажуваат овие фотографии:

loading...