Кои се нормални вредности на крвен притисок според возраста и полот

Loading...

Еден од најраспространетите здравствени проблеми е зголемениот крвен притисок.
Проследен е со симптоми како лошо расположение, главоболки, несоница и други проблеми врзани со општото расположение и здравје.


Крвниот притисок може да варира повеќе пати во текот на еден ден, а нормалниот крвен притисок е индивидуален.
Ако ги прашате лекарите кој е нормалниот крвен притисок според возраста на пациентот и полот, табелата изгледа вака:

loading...