Колапс: прошетка со стотина луѓе на Мицковски во Кочани. Продолжува демонтажата на партијата

Loading...

Тотален дебакл. Партијата на Мицковски преминува во небитна група. Никој жив не му излегува на прошетките кои ги започна летоска на „широк сокак“. Членството не само што не излегува туку не се ни ажурира. Како што дознаваме од партиски извори на состаноците на комитетите ургентно се поканува да дојде Мицковски со надеж дека поради него некој ќе потпише ажурирање.
Некои од членовите ни јавуваат дека им биле тутнувани пристапници после состанок со Мицковски и биле ставани пред свршен чин да се ажурираат, а тие самите отишле да видат дали он има намера конечно да каже нешто макар во затворен круг за одбрана на името и државата, како и Уставот. 
Не информираат дека после секоја наредна средба со него се повеќе се раситнува и намалува активното членство кое не гледа јасно водство и борба за Македонија…
После статусот на Филип Петровски дека ажурирањето поминува во катастрофална атмосфера се вртеле телефони по комитетите од партиската полиција да се лоција кој дава информации. Типчињата како Јанушев или „Глумец“ (соработникот на ДБК) никако да сфатат дека целото членство зборува и дише НЕЗАДОВОЛСТВО од самите нив, од нивната ароганција и од очигледниот таен договор (кој што Хан го направи јавен) да не го попречуваат сменувањето на Уставот и името на Република Македонија.

Од видеото на канал5 може да се види дека половина од присутните се од Скопје… Од Кочани? Па неколку десетици.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...