Колач со чоколадо што се топи во уста

Состојки:
3 јајца
100 гр шеќер
200 мл кисело млеко или јогурт
50 мл масло
100 гр брашно
50 гр гриз
1 пециво
кора од лимон
100 гр чоколадо
Подготовка:
Изматете ги јајцата со шеќерот, додадете го брашното со прашокот за пециво, додадете гриз, масло, кисело млеко, кора од лимон. Изедначете се добро. Подмачкајте плех со големина 35 × 25 со масло и посипете со брашно, ставете го тестото и наредете. Чоколадото растопете го со малку масло, потоа ставете го во тестото со лажица и протресете го. Печете на 200 степени околу 40 минути. Посипете со шеќер во прав по желба. Исечете разладено…

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.