Колку калории треба да внесувате за да билдате мускули?

Loading...

За да почнете да билдате мускули треба да се посветите на тренинзи за сила и да ги стимулирате сите групи мускули, со прогресивно зголемување на отпорот со секој нареден тренинг.
Но, работата не завршува во теретаната. Треба да внимавате како и кога се храните, дали доволно спиете и дали пиете доволно вода. Исто така е важно да ги испланирате одморите меѓу тренинзи.
Мускулите растат и кога не сте во теретана!


Има три фактори што влијаат во одредувањето колку калории треба да внесувате за оптимално билдање мускули: возраст, висина/тежина и ниво на активност.
Доктор Ентони Балдузи ја образложува оваа комплексна тема во детали:

loading...
Loading...