Колку навистина треба да трае годишниот одмор?

Loading...

Според една студија објавена во Journal of Happiness Studies, идеалниот годишен одмор треба да трае 8 дена.
Осумдневниот одмор доволен за да се распакувате, сместите, навикнете на промена и да се релаксирате. После тој период, позитивните ефекти стануваат помалку видливи.


Научниците заклучиле дека е потребно да помине некое време за да се навикнете на одмор после стресен и тежок период на работа.
По осумдневниот одмор, подобро спиете, слободни сте од стрес и генерално се чувствувате поенергично кога ќе се вратите дома.

loading...