Комисијата ќе предложи враќање на полицискиот час за продолжениот викенд: Од утре до понеделник

Loading...

Комисијата за заразни болести ќе предложи враќање на полицискиот час од четврток во 21:00 часот до понеделник во 05:00 часот.
Движењето ќе биде забрането на целата територија на градот Скопје, со сите општини, како и во градовите Тетово, Куманово со Липково и Штип.
За другите градови, се предлага воведување на полициски час од 16:00 до 5:00 часот следниот ден.
Предлогот мора да биде усвоен на следниот состанок на Владата.


Инаку, според обработените податоци од 974 тестирања, последниве 24 часа во земјава има 101 новозаболени од Ковид-19.
Распоредено по градови:
Скопје – 59
Куманово – 12
Штип – 7
Струга – 6
Тетово – 5
Гостивар – 3
Кочани – 3
Демир Хисар – 2
Прилеп – 1
Велес – 1
Охрид – 1
Кавадарци – 1
Ако овие бројки се потврдат како конечни за денеска, вкупниот број позитивни тестови во земјава ќе достигне 2.492.
Истовремено, во последниве 24 часа излекувани се 10 пациенти, а починале 4.
Скопје – 1
Куманово – 1
Тетово – 1
Прилеп – 1

loading...