Компанија користи пластични шишиња за да прави патишта кои се 10 пати потрајни од асфалтираните

Loading...

Пластиката потекнува од речиси 1097-та година, а од тогаш па се до денес цело време е околу нас. Во денешно време пластиката се користи за многу практични работи, па дури и за градење на патишта.
Една компанија која сакала да го развие развојот на животната средина се обидела преку евтина пластика да го подигне животниот стандард на повисоко ниво и започнала да гради патишта од пластичен отпад.
Пластиката која е голем проблем во денешно време на најефикасен начин може да се искористи и за градење на патишта кои се дури 10 пати потрајни од асфалтираните.

loading...