Коронавирусот не стивнува во Скопје: Овие општини се со најголем број случаи

Loading...

Во Македонија денеска се регистрирани 243 новозаболени од коронавирус од кои 98 се во Скопје.
Според податоците од Министерството за здравство состојбата со активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје) е следна
Аеродром е општина со најголем број активни случаи (144), следува Центар со 142, Карпош 129, Кисела Вода со 104 случаи и Гази Баба со 102.
Чаир – 65, Ѓорче Петров – 64, Бутел – 32, Шуто Оризари – 18, Студеничани – 7, Сарај – 15, Арачиново – 6, Илинден – 35, Сопиште – 2, Чучер Сандево – 6, Петровец – 6, Зелениково – 3, Странец – 11, Нераспределен-0.

loading...