КОРОНАВИРУС: Состојба 28 март 2020, 22 ЛИЦА НОВОЗАРАЗЕНИ, СТРУГА И БИТОЛА НОВИ НА МАПАТА

Loading...

КОРОНАВИРУС: Состојба 28 март 2020, 22 ЛИЦА НОВОЗАРАЗЕНИ, СТРУГА И БИТОЛА НОВИ НА МАПАТА

Вкупната бројка на заразени сега изнесува 241, односно да потенцираме на ОТКРИЕНИ ЗАРАЗЕНИ. Се претпоставува дека бројката е далеку поголема но нема доволно тестови. Само во изминативе 24 часа се откриени 22 нови случаи. Вирусот се прошири и во Битола и Струга каде за прв пат се дијагностицирани пациенти со КОРОНА ВИРУСОТ.

Статистиките велат дека девет од новооткриените се од Скопје, по тројца се од Куманово и Струга, по двајца се регистрирани во Тетово, Дебар и Прилеп, а еден е откриен во Битола.

Има и нов смртен случај. Така што бројката сега е 4.

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ВЕСТИ НА ТЕМА:

Повеќе информации и анкети можете да најдете на нашата Фејбук страница!!! клик на сликата 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...