Косово не признава дипломи од албански приватни факултети

Loading...

На над илјада млади од Косово, кои имаат завршено факултети во приватни Универзитети во Албанија, Министерството за образование на Косово не им го признава високообразовните дипломи.Група претставници на дипломирани студенти од Косово протестираа пред зградана на албанското министерство за образование барајќи признавање на дипломите.Тие побараа да се изнесат причините за непризнавањето на дипломите, иако постои билатералната спогодба на министерствата за образование на Албанија и Косово.Станува збор за 1.200 студенти кои подолг период чекаат одговор од надлежните министерства на Албанија и Косово.
МакфаксНа над илјада млади од Косово, кои имаат завршено факултети во приватни Универзитети во Албанија, Министерството за об

loading...
Loading...