Коцијанчич без коментар за Законот за јазици

Loading...

Портпаролката на Европската комисија, Маја Коцијанчич на прашањето на ТВ “Пресинг“ дали за ЕУ е прифатливо што Договорот со Грција и Законот за јазиците се објавени во “Службен весник“ без потпис на претседателот, спротивно на Уставот немаше коментар. На прашањето, пак, дали повикувањето на вледеење на правото во Македонија ќе важи и за овој случај, одговорот беше дека нема да коментираат , додавајќи:
– Ние сега ги следиме националните процедури за спроведување на Договорот, но како и обично не ги коментираме.

 

loading...