Која е разликата меѓу машкиот и женскиот оргазам?

Loading...

Мажите немаат проблем да доживеат оргазам. Меѓутоа, дали сте се запрашале како се чувствуваат тие кога имаат оргазам и кои се разликите во однос на женскиот оргазам?

Машкиот оргазам е:

Краток

За сите оние што не знаат, оргазмот може да трае до 30 секунди. Нивниот оргазам трае од 3 до 12 секунди.

Еднократен

Жените можат да имаат повеќе оргазми за кратко време, еден по друг, а мажите само еден.

Помалку интензивен

За време на оргазмот и кај мажите и кај жените се одвива ист процес – се активираат хормоните на среќа. Интензитетот на машкиот и женскиот оргазам е еднаков само што женскиот трае подолго време, па затоа е поинтензивен.

Единствениот недостаток е дека на жените им треба повеќе време да доживеат оргазам, а мажите успеваат секогаш.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...
Loading...