Кој ќе ја купи, cе продава вилата во која живееше Јованка Броз

Loading...

Србија одлучи да ја обнови вилата во која живееше вдовицата на Јосип Броз Тито, Јованка. Шест години по нејзината смрт, ќе има темелна реконтрукција на куќата на Дедиње.

Ќе се обновува внатрешноста но и надворешниот дел. Овој објект со години пропаѓаше и Јованка живееше во мизерни услови.Таванот прокиснуваше, немаше греење ниту нормални тоалети. Сега куќата ќе биде целосно санирана и најверојатно ќе биде дадена на продажба за што веќе има заинтересирани поради нејзината локација и станарката која претходно живеела во неа.

loading...