Кралицата Елизабета Втора го прослави роденденот

Loading...

Кралицата Елизабета Втора вчера го прослави нејзиниот 92 роденден, а во Лондон, во нејзината чест пееја најголемите ѕвезди на денешницата.
Британската кралица секоја година слави по два родендени. Првиот е нејзиниот прав роденден на 21 април, кој најчесто го одбележува во кругот на семејството, а другиот е нејзиниот „официјален“ роденден, кој се одбележува втората сабота во јуни со голема државна прослава.

loading...