Кризниот штаб ја донесе одлуката за влез на странци во Србија: Еве ги земјите од кои ќе треба да имаат ПЦР

Loading...

Членовите на Кризниот штаб за борба против коронавирусот донесоа одлука под кои услови странските државјани можат да влезат во Србија.

Според РТС, странците кои доаѓаат во Србија од одредени земји ќе треба да имаат негативен тест ПЦР, не постар од 48 часа, одлучи Кризниот штаб.

Одлуката се однесува на Северна Македонија, Хрватска, Бугарија и Романија, изјави за РТС епидемиологот Дарија Кисиќ Тепавшевиќ, исто така беше решено да се запрат ограничувањата што се однесуваа на граѓаните на Црна Гора.

Сите мерки стапуваат во сила утре.

loading...