КРМОВ: ЛЕВИЦА НЕ Е ПАРТИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ, ИАКО Е МАКЕДОНСКА ПАРТИЈА

Loading...

КРМОВ (ВТОР ОД ЛЕВО): ЛЕВИЦА НЕ Е ПАРТИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ, ИАКО Е МАКЕДОНСКА ПАРТИЈА. Односно тие имале намера да им се обраќаат по класна линија на сите…

Крмов, кој е пратеник на Левица, денеска при изборот на новата влада реќе: „Ние Левица тука во парламентот кои што сме единствената класна партија ние планираме тука на Албанците да им се обраќаме класно. Не само на Албанците туку на сите други малцинства. Значи Левица е македонска партија, ама Левица не е партија на Македонците. Сигурен сум од искуството од 91 година јас не сум забележал албанските партии да им се обраќам на Албанците класно и мислам дека тоа ќе биде една промена, едно освежување затоа што за нас сиромав човек е сиромав човек. Албанец работник, Македонец работник, Македонец земјоделец, Албанец земјоделец за нас тоа е исто. Значи ние сме македонска партија, но не партија на Македонците“.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...