Ксенија од Русија, гинеколог и мајка на четири деца, избрана за најубава жена во светот

Loading...

Ксенија Вербицкаја од Санкт Петербург победи на натпреварот во убавина Mrs Universal Classic што се одржа во Бугарија.
Натпреварот во убавина Mrs Universal Classic се одржа во Софија (Бугарија) и на него победи 43-годишната Ксенија Вербицкаја од Санкт Петербург.

Во 2019 година таа беше прогласена за најубавата омажена Русинка на натпревар во Санкт Петербург и на тој начин се стекна со правото да ја претставува својата земја на финалниот натпревар од 19 до 21 јануари.
За своето учество таа облече руска народна носија: фустан сарафан и кокошник за глава.
Претставувајќи ги своите таленти, таа пееше песна на шпански јазик.
На овој натпревар учествуваат омажени жени кои се реализирале во кариерата и имаат најмалку 40 години.

 

View this post on Instagram

 

Ранее вы уже знакомились с Ксенией, врачом и мамой 4 детей. Победительницей #миссиссанктпетербургклассик ?Она едет представлять Россию на международный конкурс «Mrs. Universe Classic”. Этой радостной новостью мы делились с вами ещё 14 ноября. А в СМИ вы узнали о ней много интересного. Давайте поддержим нашу красавицу, ведь уже через неделю ей предстоит представить Россию на конкурсе в Софии. #миссиссанктпетербург #миссисленинградскаяобласть #миссисроссияклассик#конкурскрасоты #ксениявербицкая

A post shared by МИССИС САНКТ- ПЕТЕРБУРГ и ЛО (@missis_spb_baltiya) on


Ксенија е гинеколог во локалната болница. Има четири деца: три девојчиња и едно момче на возраст од три до 16 години.
Омиленото хоби на Ксенија е танцувањето. Обожава да игра танго и сонува да танцува еднаш во Буенос Аирес.

 

View this post on Instagram

 

5 минут….Полет нормальный! MrsUniverse is beginning……???

A post shared by Ksenia (@verbksenia) on

loading...