Куче донело мртво бебе пред врата

Loading...

Шестмесечното куче Лук донело на куќниот праг  тело на мртво бебе од женски пол, завиткано во пластична кеса.
Кучето го оставил „пакетот“ пред нозете на жената која ја чувала куќата на неговите сопственици во Оклахома. Таа вели дека Лук никој не би повредил и дека најверојатно сакал да му помогне на бебето.

„Ја носеше како што мајка ги носи своите кучиња. Нама знаци дека и има нанесено било какви повреди. Веројатно го има пронајдено и само ми го донесе мене пред нозете“, вели неименованата жена,“ а пренесува Huffington Post.
Сеуште не се познати извештаите од патологот за тоа дали станува збор за мртво бебе или бебето починало по раѓањето.
Полицијата ја пребарува околината за да пронајде докази кои би им помогнале да откријат од каде е бебето.
 

Dog Brings Dead Baby to Home in Oklahoma CityШестмесечното куче Лук донело на куќниот праг  тело на мртво бебе од женски пол, завиткано во пластична кеса.

loading...