ЛАЈКУВАЈТЕ БЕЗ ГРИЖА ДЕКА НИКОЈ ЌЕ ВИДИ: Нова промена на популарната социјална мрежа

Мрежата X воведува ново правило: приватни лајкови кои се невидливи.Оваа социјална мрежа (или X , како сакате да ја наречете), веќе денес ја започнува функцијата на приватни лајкови, пренесува порталот The Verge , повикувајќи се на извори од компанијата.Ова значи дека вашите допаѓања нема да се гледаат и ќе бидат стандардните поставки (ова веќе важи за корисниците на Premium).Пред неколку недели, еден од директорите, Хаофеи Ванг, рече дека промената е насочена кон заштита на јавниот имиџ на корисниците „бидејќи многумина се обесхрабрени да сакаат „контроверзни“ работи“.Делот за допаѓања ќе исчезне и додека корисниците сè уште ќе можат да видат на кого му се допаѓаат нивните објави, тие нема да знаат на кого му се допаѓаат сите други.„Наскоро ќе можете да лајкувате без да се грижите кој може да го види“, вели Твитер.

Пронајдете не на следниве мрежи: