Легендарниот актер е многу болен и се повлече од јавниот живот

Loading...

Аљоша Вучковиќ, легендарниот актер од поранешната Југославија вчера го прослави 72 роденден, но поради болест тој се повлече од јавниот живот и веќе не глуми. Иако оствари незаборавни улоги во „Вело мисто“, „Враќање на отпишаните“ и многу други култни серии, се чини, ненадмината ќе остане онаа во „Подобар живот“ по која многумина го паметат.
– Ништо не работам и не можам да работам. Болен сум и не се чувстувавам добро и тоа е една од главните причини зошто не глумам – изјавил популарниот актер.

loading...