Липково станува големо жариште на КОРОНА ВИРУСОТ

Loading...

Липково станува големо жариште на КОРОНА ВИРУСОТ

Вчера во Липково имаше 10 регистрирани случаи на КОРОНА ВИРУСОТ. Денеска состојбата е уште полоша и има нови 17 заразени. Практично со ова може да се смета дека Липково е сериозно жариште, а Куманово е скоро и без заразени. Според директорот Ариф Љатифи, новозаболените се од познати кластери.

И додаде: „Во Никуштак се 9, Матејче 7 и еден од Виштица. Има од сите генерации. Во текот на денот, три неши екипи вршат масовни тестирања во селата и планирано е да се направат 100 теста, ако жителите прифатат да се тестираат“.

Подолу се вкупните бројки за државата за денеска.

Нови 120 заразени со КОРОНА ВИРУСОТ, најмногу во Скопје

 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...