Листа на најбезбедни градови во светот – на кое место е Скопје?

Loading...

Скопје е 172 на листата меѓу најбезбедни градови во светот и стапката на криминал е 43.86%.
Најбезбеден град во светот е Абу Даби, покажува една студија на веб-страницата на Нумбео. Во главниот град на ОАЕ, индексот на криминал е 12%, а катарската престолнина, Доха е рангирана на второто место.


Tирана е 186, и има стапка на криминал од 42.81%. Нови Сад е 169 со стапка на криминал од 11.01%.
Меѓу првите десет се градовите Базел, Сингапур, Квебек, Осака, Токио и Берлин.
Софија е 167 од вкупно 345 градови и има индекс од 44 отсто. Во рангирањето до Скопје се градови како што се Милан, Гетеборг, Нови Сад, Скопје, Москва.
Сплит е 249, а Солун е 254 на листата.

loading...