Лосос на три начини

Loading...

Рибата треба да биде на вашето мени најмалку еднаш во неделата, а еден од подобрите избори е лососот.
Оваа морска риба е здрав и вкусен извор на витамините B12 и D, како и омега 3 киселини и антиоксиданси. Во 100 грама свеж лосос има 13,6 грама масти, 19, 9 грама протеини, 24 мг калциум, 0,80 мг железо…
А што е подобро од еден рецепт за подготвување лосос? Па секако, три рецепти!

loading...