Луд потег! Погледнете што може да се случи при скок со чадор од авион

Loading...

Ерик Ронер, љубител на екстремните спортови, неодамна се впушти во прилично смешен потег што на крајот се покажа како лоша идеја.
Поточно, тој одлучи над пустината во јужна Калифорнија да се обиде да го направи она што го има  само во приказните на Мери Попинс, па скокна од авион со чадор во рацете. Станува збор за адаптиран чадор кој, теоретски, би требало да го забават неговиот пад.
“Ќе видиме ли чадор кој ќе го забави падот како во случајот на Мери Попинс”, рече тој во видеото, кој беше објавен на Јутјуб.
Сепак, откако се спуштил, тоа траело помалку од десет секунди пред неговиот чадор да се преврти од внатре кон надвор, а потоа бил принуден да користи падобран за безбедно да се спушти на земјата.
 
Ерик Ронер, љубител на екстремните спортови, неодамна се впушти во прилично смешен потег што на крајот се покажа како

loading...