Луфтирајте го просторот додека спремате јадење: 5 трикови кои ќе ви помогнат да се решите од непријатните мириси од кујната

Едно општо правило што треба да го примените пред да започнете со готвење е да ги отстраните сите ткаенини, да ги затворите плакарите и да ja ставите постелнинатa некаде што нема да биде блиску до вашата кујна, бидејќи тие многу го апсорбираат мирисот на храната.
Еве кои решенија треба да ги примените за да се ослободите од мирисите по пржењето и готвењето:
– Внимавајте постојано да користите вентилација додека готвите. На овој начин воздухот ќе се размени и ќе можете во голема мера да го елиминирате мирисот што се создава по готвењето
– Исчистете ги работните површини кога ќе завршите, за да можете да се ослободите од мирисите што може да останат
– Ставете босилек некаде бидејќи успешно ќе го тргне мирисот
– Ставете шолја кафе и оцет
– Ставете цимет или каранфилче во вода што може да испари бидејќи ќе ги неутрализира непријатните мириси

Пронајдете не на следниве мрежи: