Луѓето со оваа крвна група најтешко слабеат – без оглед на начинот на исхрана

Loading...

Без оглед на многубројните диети и строгиот режим на исхрана, не можете да ги изгубите вашите килограми? Причината барајте ја во вашата крвна група – откриваат нутриционистите.
Нутриционистката Сима Кана, објаснува дека луѓето со крвна група АБ+ или АБ-, имаат големи потешкотии во нивното слабеење.
Луѓето со овие крвни групи тешко ги менуваат своите навики за исхрана, додека пак луѓето со 0+ и Б+, многу лесно можат да ги изгубат килограмите.


Луѓето со крвна група Б+ имаат поголем базален метаболистички индекс (BMR) поради што тешко се дебелеат, објаснува д-р Сима.
Доколку сте лучност со крвна гупа А, тогаш дали сте подложни на дебелеење или пак не, зависи од вашата генетика.
Нутриционистот Питер Џ. Д’Адамо креирал диета за секоја крвна група и тврди дека намирниците кои што ги консумираме реагираат со нашата крв, па исхраната осмислена врз основа на крвната група е одличен избор доколку сакате да го забрзате вашиот метаболизам.
Освен тоа, на тој начин може да спречите развој на разни болести кои што ви се закануваат, објаснил д-р Д’Адамо.
Тој исто така наведува дека доколку се храните според крвната група која што ја имате, лесно може да ја постигнете посакуваната телесна тежина и да си го продолжите вашиот животен век.

loading...