МАКЕДОНИЈА БЛОКИРА на состанок со ОБСЕ по повод полициската бруталност на протестите

Loading...

СООПШТЕНИЕ
Денеска во 10.00 часот одржан е состанок со ОБСЕ, Пренесени се сите наши забелешки во врска со прекумерна употреба на сила од страна на полицијата.
Предадени им се сите снимени и сликани материјали за бруталноста од страна на полицијата, која беше составена повеќе од 90% од албанска националност.
На нас 50 луѓе се ангажираат повеќе од 1000 полицајци.
Дадени им се и други забелешки што се однесува до блокирањата на крстосниците кои се уредно најавени а полицијата не дозволува и насилнички ги одстранува лицата од Македонија Блокира.
Дадоа подготвеност дека ке разговараат со другата страна и дека ќе ги известат и ќе побараат од МВР да не се случуваат такви пропусти и да не прават проблеми, бидејќи може тоа да се радикализира.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...