Македонскиот народ е див, затоа немаат идентитет и никогаш нема да го имаат, изјави Сулејман Реџепи

Loading...
За време на церемонијата на поставувањето на камен темелникот на џамијата во скопското село Арнакија реис Сулејман Реџепи, поглаварот на Исламската верска заедница на Македонија изјави:
“Овој народ, со кој што заедно живееме е див, беспримерно див. Затоа немаат идентитет и никогаш  нема да го имаат…” Церемонијата се одржала на 14 март, а на својот Фејсбук-профил Реџепи го постави видеото пред два дена пишува МКД.мк.

Тој во својот говор зборуваше за минатото на оваа џамија, кога, според него, еден македонски премиер од тоа време, со 60 килограми динамит ја урнал џамијата.

 

 

 

loading...