Македонскиот народ ќе расчисти со политичките „фекалии“

Како Христијан Мицковски во 5 до 12 се самопрогласи за лидер на оние кои пред извесно време ги нарече ФЕКАЛИИ? Се додека двоецот КУРТО (ДПМНЕ на чело со ХИДРОМИЦКО) и МУРТО (СДСШ на чело со Заев од Муртино) НЕ ИЗЧЕЗНЕ ОД ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА ВО МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ЌЕ СЕ ДАВИ ВО НИВНИТЕ ПОЛИТИЧКИ ФЕКАЛИИ.
На македонскиот народ потребно е да се понуди нов политички и општествен квалитет промовиран од нови интелектуални ликови кои ќе понудат нови политички општествени и економски правци по кои тие ликови ќе го поведат македонското општество во просперитет. Сега е моментот МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И СИТЕ ШТО МАКЕДОНИЈА ЈА СМЕТААТ ЗА СВОЈА ЕДИНСТВЕНА ТАТКОВИНА ДА РАСЧИСТАТ СО СЕТА ПОЛИТИЧКА И ЕКОНОМСКА ФЕКАЛИЈА КОЈА СЕ НАСОБРАЛА ВО МАКЕДОНСКОТО ОПШТЕСТВО ЗА ОВИЕ 27 ГОДИНИ као САМОСТОЈНА И као НЕЗАВИСНА ДРЖАВА. Не секогаш еден народ добива историска шанса да целиот општествено политички шљам во краток период излезе на “бришам простор”. На оваа генерација Македонци и е дадената света должност да го исчисти МАКЕДОНСКОТО ОПШТЕСТВО од насобраните политички фекалии олицетворени во СДСШ и ДПМНЕ квислиншка. Дека ние Македонскиот народ кој го бојкотираа Референдумот за промена на име и влез во ЕУ и нато не сме ФЕКАЛИЈА веќе докажавме со тоа што го срушивте референдумот. Сега на нас Македонците од оваа генерација ни преостанува да ја срушиме и политичката ФЕКАЛИЈА олицетворена во СДСШ и ДПМНЕ квислиншка.
Се надевам дека оваа историска шанса нема да ја испуштиме и МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ЌЕ ЈА ПРЕДАДЕМЕ НА НАШИТЕ СИНОВИ И ЌЕРКИ КАКО ПРИСТОЈНО МЕСТО НА ЖИВЕЕЊЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА.

Loading...