Македонските патници сместени во две болници, меѓу нив и две мали деца

Loading...

Патниците кои што беа повредени во несреќата што се случи ноќеска на 50 километри од Будимпешта се сместени во две болница, во местото Тата Бања и Ѓер, а меѓу нив има и две мали деца, информираат од министерството за надворешни работи.Патниците, кои најверојатно сите се македонски државјани, патувале со автобус од скопската агенција „Тото“. Еден од возачите на автобусот во 1.45 по полноќ се јавил во агенцијата и ги известил дека се случила несреќа и дека автобусот излетал од патот во близина на Будимпешта.Тој им кажал дека 25 патници и тројца возачи на автобусот веќе биле сместени во две одделни болници.Во болница во Тата Бања биле сместени 10 патници и двајца возачи додека во болница во Ѓер биле сместени 15 патници и еден возач.Од МНР се воздржуваат од информации колку од патниците се потешко повредени. Велат дека од македонската амбасада во Унгарија тргнале кон местата каде се сместени македонските патници за да им пружат помош.Патниците кои што беа повредени во несреќата што се случи ноќеска на 50 километри од Будимпешта се сместени во две бол

loading...
Loading...