Македонски ретро песни на кои и ден-денес „шизиме“ до лудило

Loading...

Велат времето „лета“, а со брзиот животен тек се менуваат трендовите, гледиштата , вкусовите, како и самите ние.
Во последните три децении македонската музика минуваше низ разни модификации.
Постојат песни, стари со години кои биле вистинска актракција на ноќните журки и собири, а повеќето од нив се слушаат и ден-денес.
Песни што поседуваат чудесна вибрација, ритам кој нѐ „движи“ и ни буди носталгија.
Во продолжение ви претставуваме листа од 30 македонски ретро евергрини создадени за „шизење“:
„Кучето мое“

„Кока кола“

„Во парк“

„Опинок“

„Пушење“

„Корпичка“

„Неправда“

„Стамбол со се Бардовци“

„Постела рози“

„Ти немаш појма“

„Многу солзи“

„100% те љубам“

 

 

loading...