Македонците во Мелбурн ги запалија сликите на Заев и Шекеринска и знамињата на Грција и Бугарија

Loading...

Околу 50 Македонци кои живеат и работат во Австралија пред македонскиот конзулат во Мелбурн ги запалија грчкото и бугарското знаме и фотографиите на Зоран Заев и Радмила Шекеринска (почетокот на осмата минута), пишува Република.
Скандираа пароли и носеа исклучиво знамиња со Сонцето од Кутлеш. Некои од демонстрантите носеа заштитни маски на лицето.

Сплотени, координирани во Македонија и светот ќе можеме да ја отргнеме северната обвивка надвисната над нашите мисли и глави, се вели во пораката од овие протести.

loading...