Мапа за загаденоста во Европа: Македонија е со најтемна боја со најзагаден воздух

Loading...

Институтот Беркли објави мапа за загаденоста од Европа на која се гледа дека Македонија е најзагадена држава во целиот континент.
Како што можете да видите, најзагадените подрачја се означени со најтемна боја, а зелената, како и обично, означува земји без загаденост, односно загаденост во рамки на дозволените граници.


Како што се забележува, Македонија е покриена со најтемната боја која означува највисока загаденост.

loading...