Маска од грозје за свежо лице

Loading...

Градините и пазарите моментално се полни со овошје и зеленчук, и нивниот изборот е бесконечен. Едни од најдобрите помошници за разубавување се овошните плодови. Тие изобилуваат со витамини и минерали. Маските од овошје ги регенерираат клетките и помагаат во белење, освежување и затегање на кожата, ги чистат и затегаат порите на кожата. 
Овошните плодовите може да ги користите на два начина: изрендани или во состојба на сок. Не заборавајте дека секогаш пред нанесување на маска, кожата на лицето треба убаво да се исчисти, за порите да можат да се отворат, а маската да има подобар ефект.
Грозјето е исклучително добар природен антиоксиданс. Во речиси сите професионални маски за лице се користи екстракт од грозје. Маските кои содржат грозје ја освежуваат, чистат и стегаат кожата. Екстрактот од грозје исто така помага за отстранување на црнките од лицето.
Ви нудиме две маски од грозје: за сува и за мрсна кожа 
Повеќе на следниот ЛИНКГрадините и пазарите моментално се полни со овошје и зеленчук, и нивниот изборот е бесконечен. Едни од најдобрите помо

loading...
Loading...