Мери Јордановска за иста работа еднаш критикува, друг пат “плаче”

Loading...

По откривањето на мега аферата за фирмите и невладините организации чии што сопственици се врвните новинари на СДСМ, она што е забележливо е однесувањето на новинарката Мери Јордановска која за една иста работа еднаш жестоко критикува, а еднаш “плаче”.Откако беше разоткриена дека покрај тоа што се занимава со новинарство, таа е основач на две невладини организации и една фирма, заедно со колегата Борјан Јовановски, Јордановска фатена на дело се впушта во проверениот рецепт кога немате одбрана – плукање, обвинување и плачење.
Да е срамот за неа поголем, само пред еден ден таа жестоко критикуваше новинар затоа што бил основач на невладина организација, додека денес гледаме дека Јордановска имала не една, туку две невладини организации, плус и една фирма.
Не може еднаш за иста работа да критикувате, а друг пат за иста таква работа да обвинувате ако ве откријат дека и вие сте правеле исто како оние што сте ги критикувале.
Но, јавноста е навикната на двојните аршини на Јордановска, еднаш едно да зборува и брани, а друг пат истото да го напаѓа. Сите сме сведоци дека пред 4 години жестоко го критикуваше Велија Рамковски дека ги малтретирал и притискал новинарите и дека не исплаќал плати, за потоа за само шест месеци да стане негов најголем поддржувач. Така Јордановска се однесува и денес.Откако беше разоткриена дека покрај тоа што се занимава со новинарство, таа е основач на две невладини организации и една фирма, заедно со колегата

loading...
Loading...